Ons rookhout is een product dat overblijft nadat wij van de wijnbarrels meubelen hebben gemaakt. Maar niet zomaar een restproduct. Want dit eikenhout is één tot zes jaar lang doordrenkt geweest met wijn. Je kunt het gebruiken om vlees of vis te roken; het rookhout geeft de gerechten een heerlijk aroma mee. Ook bij gebruik in de open haard verspreidt het rookhout een fantastische geur.
Tip: geef eens een bundeltje rookhout cadeau. Origineel, stoer en mooi!
Rookhout kopen
Rookhout kopen is bijdragen aan het milieu. Het rookhout is een mooi voorbeeld van onze cradle-to-cradle-werkwijze. De materialen die wij gebruiken hebben al een heel ’leven’ achter de rug. Wij maken er een waardevol nieuw product van. Zo toveren wij oud kadehout of meerpalen om tot nieuwe tafels en maken wij van gebruikte wijnvaten stoelen, loungesets, krukjes en hanglampen. Wat we niet meer kunnen gebruiken voor het maken van meubelen, gooien we niet weg. Ieder restant van het productieproces krijgt een nieuwe bestemming. Door rookhout te kopen draag je je steentje bij aan het nuttig gebruik van restproducten, en geniet je maximaal van de heerlijke geur van het van wijnvaten afkomstige eikenhout.
Rookhout bbq
Op de barbecue kun je met rookhout heerlijk voedsel klaarmaken. Laat het rookhout een uurtje in water weken en leg het daarna rechtstreeks op de hete kolen. Of gebruik een rookoventje.
Roken doe je zo
Wil je vis roken? Ons eiken rookhout gaat uitstekend samen met paling. Maar probeer ook eens andere vissoorten of combineer eiken rookhout eens met beuken. Gebruik van een rookoven is niet alleen lekker, maar ook gezond, omdat er geen vetten aan te pas komen. Behalve vis kun je ook vlees, groente, noten en paddenstoelen roken.
Rookhout in de open haard, een belevenis
Een open haard verspreidt warmte op een sfeervolle manier. Wil je van een gezellig avondje een echte belevenis voor je zintuigen maken? Stook dan eens met rookhout. Dit eikenhout is jarenlang verzadigd geweest met rode wijn. En dat ruik je!